دوستان زیادی در مورد رشته من سوال پرسیدن. به طور خلاصه و کلی یکم برم رو منبر!
گرایش من پزشکیه. پس من در مورد دکتری پیوسته بیوتکنولوژی پزشکی اون هم در دانشگاه تهران صحبت میکنم. بقیه گرایش ها و دانشگاه ها شاید شرایط شون فرق کنه.
من به رشته م خیلی علاقه دارم. از لحاظ آینده ی جهان پیش بینی میشه که بیوتک پزشکی آینده بسیار خوبی داشته باشه. شرایط اپلای کردن از رشته ما بسیار خوبه و اکثر هم رشته ای های ما ایران نیستند و در بهترین دانشگاه ها تحصیل میکنند، از جمله Harvard Medical School!! در ایران هم موقعیت های خوبی هست و روی بچه های این رشته خیلی حساب میکنند. ما تمام کارمون تحقیقات و آزمایشگاه هست و در بعضی پست ها، با مریض و کارهای بالینی هم سر و کار داریم اما قسمت مهم کارهای ما در آزمایشگاه با DNA، سلول های مختلف انسانی، جانوری و می، حیوانات آزمایشگاهی و البته کامپیوتر هست. من در دبیرستان به زیست شناسی علاقه نداشتم و واسه همین رفتم رشته ریاضی. بعد واسه اینکه این رشته دکتری پیوسته بود انتخابش کردم! اما وقتی واردش شدم مدام بیشتر و بیشتر به زیست شناسی و پزشکی و ژنتیک علاقه مند شدم.
در این رشته در کارشناسی کلی درس های مهندسی مثل مکانیک سیالات و انتقال حرارت و هم باید پاس کنید که البته به درد گرایش فرآورش میخوره نه پزشکی.
سوالای مصاحبه چیز خاصی نیست و بیشتر اینه که چرا این رشته رو انتخاب کردی و در آینده چه کارایی دوست داری بکنی. همون رتبه مهمه
سال سوم و چهارم سالیانه یک و دویست به دانشجو پول میدن، در مقطع ارشد هم سالی دو و چهارصد. که البته گفتن از سال بعد شاید ندن! بنیاد نخبگان هم هست که شرایطش سخت تر شده ولی معمولا چند سالی به رتبه های خیلی خوب ماهی 150 میده :(
بیشتر بچه ها از سال چهارم کار نیمه وقت دارن.
هیچ نیاز و وم و فایده ای نداره که المپیادی بوده باشین. تلاش تون و روحیه پژوهشگری مهمه.
اگر معدل لیسانس زیر 16 باشه نمیشه بری ارشد و با لیسانس از رشته خداحافظی میکنی! البته من فقط دو نفر در ورودی های 10 سال رو دیدم که اینطوری بشن و اونا هم خیلی تنبل یا بازیگوش و بی علاقه بودن.
اما چند تا نکته!
امکانات ساختمونی و فضای گروه بیوتک خوب نیست و ممکنه اولش توی ذوق تون بخوره
توی کارهای ما که تقریبا همه مواد و سلول و از خارج باید بیاد و خیلی هم گرونه کارهای پایان نامه معمولا به کندی و به سختی پیش میره.
برعکس پزشکی و دندان و اینا کسی تا وقتی به مرحله سوم نرسید بهتون نمیگه دکتر!
همکلاسی هایی تون که میرن دارو و دندان به احتمال زیاد در آینده از شما پول دار تر خواهند شد و کارشون هم راحت تره!
شما اگر خودتون شرکت تاسیس کنید و بیزینس راه بندازید(در ایران) یا یک محقق خیلی تاپ باشین(در خارج) میتونید از پزشکا و داروسازا خیلی پولدار تر بشین. مثل دکتر فریدون مهبودی مالک شرکت های آریوژن و سیناژن و کلی شرکت دیگه که کلی پزشک و داروساز براش کار میکنند.
اگر علاقه به پزشکی و دارو دارین و قصد اپلای ندارید توصیه میکنم اول برین اون رشته و بعد واسه Ph.D (دکتری تخصصی) بیوتکنولوژی بخونید.
موفق باشین.
رشته ,هم ,های ,خیلی ,پزشکی ,علاقه ,این رشته ,دکتری پیوسته ,و در ,پزشکی و ,من در
درباره این سایت